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It all started back in the 80`s when I begun in this ling of work.

 

Back then, the classic calf meat döner was very common and varieties such as chicken meat or any other options were rare or unfamiliar.

 

1996: A little joint in a garage entrance called Superhahn in Berlin Breitscheidplatz that’s were it all begun.

 

For my lunch breaks, I use to prepare fresh vegetables such as mixed peppers, aubergines, zucchini and more, which I use to combine with juicy lamb cutlets by grilling them. Most of the time there were always untouched leftovers of vegetables. Dumping was not an option for me, so I placed the mixed vegetables right beside the chicken on the front counter which then I served to my customers.

 

After a short period noticeable, more customers that were regulars inquired about the vegetables that I had served recently. At that point, I noticed that the mixed vegetables are much liked and the demand was increasing so I said to myself why not “Chickendöner with grilled mixed vegetables”.

 

At that point I made sure that the name of the joint “Superhahn” was replaced with “Mustafa`s Vegetable Döner” since it was my creation and idea.

 

And now the Feta cheese and Lemon...

 

Immediately after I had leased the empty store, which was located next door since, I wanted to avoid competition that it so close.

 

The previous owner had left lots of Feta Cheese and Lemons which resulted to….. Well I am sure you know by now the ending of that…. Dumping untouched food it not an option.

 

After many years, I ended up at Mehringdamm with a partner, which I brought on. Furthermore, the team had expanded due to the growth and the goal was to start up a Franchise. My vision was or everyone to know about “Mustafa`s Vegetable Döner”.

 

Today we are a successful family owned business owner since 1996. A lot of Love, Passion and Quality has been put into this beautiful invention.

 

Sometimes there is much more in a Döner as it looks.

The most curious but not as much asked question: Why are there vegetables in the Döner?

The Story...

 

Dieser Imbiss ist kein schöner Ort. Neben der Einfahrt einer Tiefgarage gelegen, wurden uns die Kebaps aus der kleinen Kammer hinaus auf dem Bürgersteig gereicht.

Dort standen wir dann an einem regennassen Tischchen mit eingebautem Müllschacht und hinter uns nur eine deprimierende Aussicht auf halbgerissene Häuser.

Warum also ist dieser Imbiss so beliebt?

es liegt am einzigartigen Geschmack des Döners selbst.

Mustafas Erfolgsrezept besteht nämlich nicht aus der üblichen Mischung aus gegrilltem Lamm und Kalbfleisch mit kalten Salat und Sauce, sondern aus unzähligen Schichten richtig gegrillten Hühnerfleisch mit dazwischen und mit gegarten Gemüselagen.

Das Gemüse wird so im austretenden Saft des Huhns gegart und die Mischung aus beidem schmeckt unvergleichlich köstlich - beinahe wie ein Ragout.

Viele Imbisse im Viertel bieten inzwischen ihre Varianten auf Mustafas Rezept an, aber nirgends schmeckt es so wie bei ihm.

Der Grund hierfür sagte uns Mustafa, sei sein Chef, dessen Name uns allerdings nicht verraten wollte.

Der sei nämlich ein Genie der Dönerherstellung, und der habe den Gemüsekebap vor 3 Jahren durch langes Herumexperimentieren auf Serienreife gebracht.

Zu dieser langwierigen Forschungsarbeit seien die anderen Imbissbetreiber aber zu faul, außerdem waschen sie den Salat oft nicht und die Sauce komme meistens fertig aus dem Kübel.

 

 

Mustafa ist ein freundlicher Imbisswirt, der seine Gäste zuvorkommend bedient und auf Wunsch auch gerne mit seinem Insider - wissen über andere Dönerwirte unterhält. 

Wegen des besonderen Geschmacks des Döners hat der Imbiss viele Stammkunden, die angeblich auch aus anderen Stadtteilen extra anreisen.

Das einzige Gericht ist der Gemüsedöner für 5 Mark; kalte Getränke gibt es ab 2 Mark. Mustafas Gemüse Kebap Kantstraße 163, Charlottenburg. 

 

Mustafa weiß dass ihm die Konkurrenz nicht den Spieß reichen kann.

Our products are daily fresh and prepared for you with love to detail! 

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Journey
Warschauer Straße 27A

10243 Berlin

Opening times

Mo. Tue. Wed. Thu. Fr. Sa. Su.

from 11:00 a.m. - open end

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